Pikkupalatsi

Pikku Palatsi sijaitsee Tampereella, Pirkanmaalla. Palatsi on kuuluisa juhlapaikka, jossa voi yksityishenkilöt sekä yritykset vuokrata. Palatsin yläkerta on kuitenkin yksityisasuntona, joten juhlijat saavat kaksi muuta kerrosta, tilojen upean tilavan  ja antiikkisen keskikerroksen sekä uima-altaalla ja biljardipöydällä varustetun kellari kerroksen.

Palatsin loistokkuutta

Palatsi sijaitsee aivan ydinkeskustassa Tampereella, joten matkailijoiden on helppo löytää kohde. Alueella on muutakin Finlaysonin vanhaa historiaa huokuvaa nähtävää kuten Tallipiha ja Finlaysonin museo sekä tehdasrakennukset. Täydellisen sijaintinsa puolesta tila on siksi yhä enemmissä määrin juhlien järjestämisessä suosittu. Finlayson kirkon kupeessa sijaitseva Palatsi tarjoaa varsinkin Finlaysonin lastenkirkon häille jatkopaikan aivan kulman takaa. Tiloissa pidettyihin juhliin tai tapahtumiin on kuitenkin aina tilattava kaikki tarjoilu yksin oikeudella tilojen vuokraajan toimesta yhteistyökumppanina toimivien catering-palveluiden ruokatarjoiluista. Kun Palatsin pihalle tullaan suljettujen porttien takaa, on pihassa vastassa kaunis puutarha suihkulähteineen. Puutarha on pieni ja intiimi ja takana olevan kiireisen tien hälinä katoaa hieman palatsin rakenteisiin eikä häiritse esimerkiksi puheiden pitoa piha-alueellakaan. Suuret massiiviset rappuset tarjoavat sisäänpääsyn palatsiin. Ulkosivu huokuu kauneutta, isoine ikkunoineen ja 1890-luvun  uusrenessanssi tyyliin. Talo on valmistettu Finlaysonin tehtaiden isännöitsijän Christian Bruunin asunnoksi. Portaista sisään mentäessä aukeaa eteisen jälkeen juhlatila kahteen suuntaan. Tiloissa ei ole kovinkaan isoa, yli 100 henkeä ottavaa yhteistä tilaa tarjolla, vaan huoneet on avattu isoilla ovilla toisiinsa. Isommissa juhlissa tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisesti osa vieraista joutuu olemaan juhlakalusta ja vaikkapa esiintymislavasta hieman kauempana ruokailun ajan ja ei ehkä saa täysin suoraa näköyhteyttä koko juhlakansaan. Jokaisessa huoneessa on oma tunnelmansa. Kynttilänjaloista lähtien tiloissa elää upea uus-renessanssinen tyyli ja taiteilija Louis Sparren kädenjälki näkyy. Taiteilija on taideteollisuuden isäksikin tituleerattu taiteilija. Toiselle puolelle, kadulle, jossa on vilkas autoliikenne, on näkymät suurien ja korkeiden ikkunoiden takaa. Myös massiivinen parveke voidaan varata vieraiden käyttöön jos autojen hälinä ei häiritse. WC-tiloja löytyy tarpeeksi isommallekin juhlakansalle ja pyörätuolimahdollisuus löytyy alakerran kautta jos portaiden kipuaminen on ongelma. Tiloissa on omat keittiöt, helposti mukautuva mahdollisuus buffet ruokailulle ja tiloja koristaa iso valkoinen piano.

Erillinen alempi kerros pienemmille juhlille

Alakerrassa Pikkupalatsissa sijaitsee uima-allas. Uima-altaan taustaa komistaa aivan upea mosaiikkinen taideteos, joka peittää koko seinän. Tilat sopivat siis osaltansa pienempien juhlien tai sauna-iltojen pitoon. Alakerran tiloista löytyy saunan ja uima-allastilojen lisäksi myös biljardihuone. Leila Parhankangas, joka on nykyinen Pikkupalatsin omistaja teetätti miehensä kuoltua ison restauroinnin palatsissa 204-2005. Palatsi sisustettiin antiikkisesti ja arkkitehti Seija Hirvikallion johdolla. Vuonna 2006 Pikkupalatsia alettiin myös vuokrata ulkopuolisille juhla- ja kokouskäyttöön ja nykypäivänä tilat tarjoavat jo ihan saunaillasta alkaen tilojansa vuokralle. Leila Parhankankaan yksityistilana toiminut yläkertakin on saanut 2017 uudistuksissa avattua ovensa juhlakansalle sekä Taide- ja antiikkikotina avattu myös yleisö ja tutustumiskäyntikohteena. Iso muutos on myös se, että nykyinen omistaja, joka on Pikkupalatsi Oy ei jaa osinkoa vaan kaikki liiketoiminnasta saadut varat käytetään Pikkupalatsin ylläpitoon ja näin jokainen asiakkaana oleva edistää omalla toiminnallaan arvokkaan historiallisen kohteen säilymistä. Leila Parhankankaan tytär Päivi Korkeen omistaa kyseisen osakeyhtiön ja näin on talon omistajuus muuttunut sukupolvelta toiselle. Uusia tuulia on edelleen tulossa ja 2019 on suunnitteilla suuri julkisivuremontti talolle. Tätä ennen opastetuille tutustumiskäynneille on vielä aikaa ja nämä tutustumiskäynnit voidaan hankkia etukäteen lippu.fi verkkokaupasta. Tiloissa on nykyään myös mahdollisuus pitää hieman edullisemmin kulttuuritapahtumaa tai yksityiskonserttia, jolla edistetään kulttuurista toimintaa. Tiloissa olevaa kaunisäänistä flyygeliä on mahdollista myös käyttää.