Suunnittelulla Ajan Patinaa Sisustukseen

Oletko aina haaveillut saada asuntosi näyttämään patinoituneelta tai vanhan aikaiselta taikka antiikkiselta? Tyylejä on erilaisia, muun muassa vanhan aikaisen laivan hyttiä imitoiva tyyli taikka sitten kellarimainen sisustussuunnittelu. Tässä muutamia ideoita kyseisiin sisustus suunnitteluihin.

Maailma-teema sisustuksessa

Yksi suosituimmista sisustussuunnittelun teemoista on vanha maailman tutkija tai maailmanmatkaaja tyyli. Tämä tyyli on kuin Indiana Jones elokuvista, taikka Pirates Of The Caribbean elokuvien merirosvolaivoista kopioitu. Tyyli sopii maailman matkailusta ja tutkimusmatkailusta kiinnostuneelle reissumiehelle tai naiselle ja miksi ei kenelle muullekin historiasta, matkailusta, merenkäynnistä tai muuten vaan teemasta tykkäävälle. Sisustuksen pääsäännöt ovat yksinkertaiset. Sisustuksessa käytetään vanhan aikaisia tai antiikkisia karttoja hyödyksi. Joko maapallon muodossa taikka esimerkiksi kirjoina, kuvina, sisustustauluina tai vaikkapa vanhan matkalaukun muodossa. Matkailu tai matkalle lähtö, kompassi, laiva teemassa meriteemaiset vanhahtavat tavarat ja yksityiskohdat, kaukoputki, vanhat kamerat ja videokamerat sekä matkamuistot sopivat hyvin teemaan. Yksi hieno yksityiskohta joka sopii teemaan on vanhanajan laivan ruori. Ruoreja saa antiikki markkinoilta oikeitakin, jotka tosin maksavat maltaita. Motonet:sta saa vanhanaikaista ruoria jäljittelevän ruorin edullisemmin ,jonka voi vaikkapa hioa vielä hieman vanhemman oloiseksi huolimattomasti hiekkapaperilla sinne tänne sohaisten. Mustat ja tumman harmaat, ruskeat sävyt, nahka ja tumman ruskea puu sekä patinoituneet metalliset tai vaikkapa kuparin väriset esineet ja asiat sopivat tyyliin. Taulun kehysten tulisi olla tummaa puuta tai kultaista antiikkista koristeltua puuta. Tietokoneen näytön taustakuvaksi kannattaa valita vanhanaikainen taustakuva, joka sopii teemaan esimerkiksi vanha kellastunut kartta. Lamput voi vaihtaa edullisesti ja helposti sellaisiksi hehkulampuiksi, jotka jäljittelevät vanhoja hehkulamppuja keltaisen valon kanssa ja näkyvän keskiön kera. Pientä esinettä ja koristelua voi käydä hankkimassa kirpputorikierroksilta ja vanhempien ihmisten varastokätköistä. Tällaisia aarteita pitää osata jo vähän metsästääkin, sillä tyyli tosiaan on kovinkin suosittu sisustuksessa.

Viinikellari teema

Viinikellari teema on erikoinen, vaikeasti tavoitettava teema sisustuksessa. Ydinasiana on hankkia oikea viinitynnyri sisustuksen tueksi. Valitettavasti viinitynnyrit on kivenalla ja yleensä erittäin arvokkaita. Mutta jos sellaisen löytymiselle on mahdollisuus, on teemana kellarityylinen asunto tai huone aivan upea. Teemana tyyli on mustanpuhuva, yleensä vain tummilla väripaleteilla tuotettu. Mustan lisäksi tumman harmaa, nahka, musta metalli ja taottu rauta sopii tyyliin. Tumma puu ja lankkumaiset huonekalut, senkit ja tynnyreiden lisäksi raa´at pinnat kuten hiomaton puu sopii tyyliin. Koristelulta yleensä teema vaatii tummaa tai mustasta taotusta raudasta valmistettuja esineitä ja asioita kuten viinitelineen ja vaikkapa miksi ei ihan viinikaapinkin hankintaa. Isommat huonekalut voivat olla tummaa puuta tai metallia. Viini aiheiset kuvat ja taulut sopivat hyvin. Hedelmä lautanen keittiöön tai perinteinen juusto lautanen tai hedelmälautanen tauluna on oiva lisä. Valo voi olla himmeää, tummanpuhuvaa. Valurautainen pöytälamppu mustalla senkillä. Viinipullo kynttilänalusena, koristevalaistus hieman kellertävällä valolla sopivat myös. Tummat nahkaiset penkit, baarijakkarat ja nojatuolit istuvat tyylin omaiseen tunnelmaan.

Viinikellari teema

Oli tavoitetila mikä tahansa sisustuksella, jos haetaan ajan patinaa on tärkeä löytää muutama kirsikka kakun päälle, joista aloittaa. Viinitynnyri, vanha patinoitunut maailman kartta juliste tai muu rakas esine tai huonekalu voi olla inspiraatiosi omaan sisustukseesi. Internetin ihmeellinen maailma on täynnä inspiroivia kuvia ja erilaisia ideoita, joista osan voi toteuttaa tee se itse-idealla edullisestikin. Kun oma teema on löytynyt, kannattaa sitä varten tehdä suunnitelma väreistä ja yhtenäisestä tyylistä. Sisustuksessa saa ja pitää käyttää omaa fiilistä joka johdattelee sinut inspiroituneena toteuttamaan omaa näkemystäsi.